posshill

Låt humor vara en del av vardagen

Vart är jag på väg

4 kommentarer

Det ena dilemmat efter det andra dyker opp titt som tätt. Vi har i våran familj haft för vana att bege oss på en kort resa någonstans under sommarmånaderna. Oftast har vi redan under vintern och senare under våren kunnat fastslå vart vi skall styra kosan under en vecka eller så. Vi har i korta etapper besökt olika mål i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och Estland, men nu har det dykt opp problem med destinationerna. Vi kan inte riktigt bestämma oss för vad som vore det ideala för oss denna sommar.

Det har kommit förslag om Prag, Budapest, Gotland, Öland och även London, men inget vill riktigt fastna. Man försöker ju åka så ekonomiskt som möjligt med familjen och vissa resmål är betydligt dyrare än andra. Det uppkommer ju en del problemlösningar när tonåringar och deras föräldrar försöker enas om turistmålen och att kunna hålla sig inom vissa ekonomiska ramar.

Det som förväntas utav resmålen är ju att de har ett brett utbud av natur, historia, eventuella intressanta evenemang och familjevänliga samt skonsamma för plånboken. Inga stora utsvävningar eller shoppingresor med andra ord. Vi vill ha med oss från resan fina minnen och fina bilder för att lämna ett gott intryck av resmålet. Har från de senaste sex årens resor, gjort bilderböcker en för vart år och skulle gärna fortsätta med en sjunde, som kunde vara mer intressantare än de tidigare.

Därför vore jag tacksam om jag kunde få några intressant tips om resmål och vad som kunde vara av värde att besöka på just dessa platser.

Annonser

4 thoughts on “Vart är jag på väg

 1. Gotland tyckte jag mycket om.
  På en del ställen helt annorlunda natur än det som jag är van vid. Många kyrkor och andra gamla sevärdheter. För att inte tala om Visby. Det kommer jag att skriva om i nästa inlägg.
  Vi tyckte att det var så skönt att åka innan turistsäsongen hade börjat, inte så mycket folk, men då var ju dessvärre inte alla sevärdheter öppna.
  Hoppas att du hittar en resa som faller er i smaken. Stor del av tjusningen är att planera och att drömma.
  Lycka till!
  Kram!

  Gilla

 2. Som det nu ser ut så ligger Gotland och Öland bra till för att få några finnar på besök. Dessa finnar som är betydligt bättre på det svenska språket än det finska. Båda språken klarar vi av, men modersmålet är ändå svenska. Finns ännu några oklarheter angående semestern och inga datum är ännu fastslagna. Som på så många andra ställen, har chefen det sista ordet, och bestämmer tidpunkten.

  Gilla

 3. Jag gillar det där med att chefen har sista ordet. *ler*
  Jag som aldrig hade varit på Gotland förut fast jag är snart 76 år och bor i Sverige så det borde inte ha varit så svårt, tyckte att det var ett härligt landskap.
  Visby med sin stenmur och sina stenbelagda gator, ja det finns mycket sevärt. Men, jag kan tänka mig att det efter det att skolorna har slutat för terminen så är det mycket med folk där med köer som följd och det är det som jag och min man inte tycker om.
  Vi har varit på de ställen du nämner, Prag, Budapest, Gotland, Öland och London. London en härlig stad, skulle gärna återvända dit.
  Lycka till med planeringen.

  Gilla

  • Har själv tidigare besökt både Prag, Budapest och London i min gröna ungdom men skulle gärna besöka på nytt med familjen. Annars så är det mycket förargligt att jag inte kan få reda på när min semester egentligen börjar, och det kan möjligen göra att mina bokningar kan bli lite dyrare samt att hotellets placering kan bli betydligt sämre.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s