posshill

Låt humor vara en del av vardagen

Semesterresan bokad

2 kommentarer

Efter många om och men, så har vi kommit till den punkten att sommarens resa är bokad. Länge tog det innan mina semesterveckor blev godkända och den slutliga planeringen tog vid. När man planerar en resa med ett antal färjförbindelser, kan det bli en del problem som måste lösas. När man även är ute ganska sent på våren och de bästa hotellen på vissa orter redan är bokade av någon annan, kan det bli knepigt. Men efter att igår suttit 3-4 timmar vid datorn och med en hel del information framme kunde vi äntligen bestämma färdrutten.

Det blir Åbo-Stockholm och vidare mot Hillerstorp och därifrån vidare till Kalmar och Öland. Några dagars vistelse på Öland varefter Gotland står i tur. På Gotland blev det en hel del strul med både färjförbindelserna och hotellbokningen, emedan överfarterna skulle passa in med tillbakaresan från Stockholm. Blev en för kort vistelse på Gotland, men inget vi kan göra åt saken mera. Blir mestadels besök i Visby och några korta avstickare ute i bygden. En hel del har blivit lämnat öppet för att inte planera in allt för mycket och sedan bli besviken om man inte hinner med allt.

Detta år blev min semester uppdelad i två olika tider, med varsin tvåveckors perioder. Första delen blir lite avkoppling på hemmaplan, innan resan till Sverige kör igång, och sedan blir det kanske en resa upp till norra delen av Finland. Har funderat på att åka på en tripp till Kuusamo Ruka för ett besök till Karhunkierros (Björnrundan). Där planerar vi att företa en kort vandring i natursköna Ruka med omnejd och fånga in det vackra som Finland har att bjuda på. Har tidigare i min ungdom gått hela rutten på 82 km inklusive övernattning i ödestugor och tält, men denna gång blir det enbart dagsvandringar. Inget är ännu spikat, men vi hoppas att det blir av och vi kan njuta av naturens underverk, och samla på oss en massa bilder.

Så långt denna gång. Ha det gott.

Annonser

2 thoughts on “Semesterresan bokad

  1. Säkert lite mera att se på den resan än den vardagliga J-stad-Vasa rutten! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s