posshill

Låt humor vara en del av vardagen

Lummelundagrottan

Lämna en kommentar

Under resan till Gotland så hade vi planer på att utforska jordens inre och bege oss in i Lummelundagrottan. Enligt förhandsinformationen så var det skäl att klä sig varmt, emedan den utlovade temperaturen på +8 grader verkade vara vad som kändes. Vi som kom från det kalla Finland med dess sommar som nästan kommit opp i topp 15 grader, var ju vana vid låga temperaturer med regn och blåst som ett kännetecken för sommarens väder. Dock hade Sverige bjudit in oss att ha lite varmare, och hade också fått uppleva temperaturer över 20 grader, vilket var för oss varmt välkommen.

Innan resan till det inre av Gotland så stärkte vi oss med ett par koppar kaffe och gott tilltugg på caféet invid grottans öppning.

Väl inne i grottan så berättade en ung guide om hur grottan kommit till och förklarade grottväggarnas olika formationer. Vi förbjöds att ens röra vid grottväggarna, emedan våra fingeravtryck kunde skada den åldriga stenväggen.

Efter att gått genom grottgångarna med takhöjden 140 cm på vissa ställen, så kom vi tillbaka ut i det fria för att leta oss till den ursprungliga grottöppningen. Otroligt att de 3 pojkarna som hittade grottan, kunde hålla den hemlig för andra i över 7 år innan de förevisade den för några grottspecialister.

Så klart ville jag ha en bild med hela min damtrio utanför grottan, och då var jag tvungen att ta hjälp av ena dottern med att ta en selfie av oss all tillsammans.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s