posshill

Låt humor vara en del av vardagen

Några bilder av varierande slag.

Lämna en kommentar

Det har blivit aningen trångt uppe i äppelträdet nu i september. Vissa av trädets kvistar har tagit stöd av marken och lastat av sina äpplen över gräsmattan. Vårat äppelträd har snart nått sin vändpunkt i våran trädgård, och redan nu fått några juniorer som så småningom får ta över.

Ser tillbaka på sommaren som varit genom bilden från Fäboda med döttrarna ute vid havet. Sommaren som kom sent, varade i några dagar och drog sig tillbaka, för att igen visa sig med sol och endast lite värme. Inte en endaste dag över 30 grader, vilket kändes trist och tungt. Vi använde de dagarna som visade sin bättre sida till att vara  tillsammans hela familjen på korta utflykter både i nejden och utomlands.

En bild tagen 00.14 en natt i juni när jag jobbade och var på väg till flygplatsen i Kronoby för att hämta kunder från flyget. Här kan man se den fosterländska bondens bidrag till ett 100 årigt Finland ute på åkern, genom att placera de olikfärgade höbalarna till att visa Finlands flagga.

Här ute på slätten i Oravais var det fullt slagsmål den 14 september år 1808 när svenskarna och ryssarna drabbade samman. Numera går det betydligt fredligare till, när man besöker platsen för att bekanta sig med minnesmärket och bygden.

Sist en bild på de båda veteranerna när de tillsammans beger sig ut på en kort och lugn tur i det fagra Österbotten. Det skiljer endast några få år mellan dessa två, utan att säga vilken är den äldre av dem eller vilken som är i bättre skick. Båda har ändå med råge passerat 25 strecket och sett sina bästa dagar, men de knallar på fortfarande. Detta var dagen när det var storstädning i garaget och när en stor del av det som fanns där inne, fick respass till återvinning eller omplacering. Kan nämnas att veteranerna blev kvar på gården, utan respass.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s